arrow Vraag direct een offerte aan arrow Ga naar onze online urenregistratie aan

Payroll en ziekteverzuim

Hoe werkt payroll en ziekteverzuim? Paycompany heeft goed werkgeverschap hoog in het vaandel staan. We hopen het niet maar het kan gebeuren dat een werknemer ziek wordt en daardoor niet kan werken. Wat gebeurt er als je payroll medewerker zich ziek meldt? Lees hier wat er gebeurt als Paycompany werkgever is en je werknemer ziek wordt.

Werknemer wordt ziek

Als een werknemer ziek is komen er veel kosten kijken zoals salarisdoorbetaling, bedrijfsarts enzovoort. Wist je dat een zieke werknemer rond de 250 tot 400 euro per dag kost? Zo blijkt uit de cijfers van MKB Servicedesk. Het in dienst nemen van personeel neemt risico’s met zich mee. Kies je voor payroll, blijf je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van je bedrijf en besteedt je de administratie en de risico’s uit. Wij zorgen voor de doorbetaling van het salaris van je zieke werknemer.

In het kort:

  • Het volledige verzuimrisico ligt bij Paycompany
  • Je betaalt alleen voor de gewerkte uren
  • Paycompany zorgt voor doorbetaling van de zieke werknemer
Payroll ziekteverzuim Paycompany

Conclusie

Het is makkelijker en goedkoper om medewerkers bij Paycompany op de payroll te hebben. Wij zijn verantwoordelijk voor het volledige verzuimrisico.

Meer informatie over ziekteverzuim en payroll van Paycompany

Wil je weten hoe payroll verder werkt? Kijk dan op onze pagina over hoe payroll werkt. Wil je weten wat Paycompany voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.