arrow Vraag direct een offerte aan arrow Ga naar onze online urenregistratie

Redenen om als zzp’er te beginnen met payroll

Als zzp’er denk je waarschijnlijk niet snel aan payroll. Toch zijn er ook mogelijkheden voor jou om te starten met payroll. Hoewel zzp’er zijn voor velen voelt als vrijheid omdat je jouw passie kunt volgen en volledige vrijheid hebt, zijn er ook onzekere factoren. De mindere kanten van ondernemen zijn administratieve rompslomp, maar ook de onzekerheid. Wij leggen je graag uit welke mogelijkheden payroll biedt voor een zzp’er.

Wat betekent payroll voor een zzp’er?

Wanneer je als zzp’er kiest voor payroll verandert er in de praktijk weinig. Jij kunt nog steeds zelf de opdrachtgevers kiezen en het uurtarief wat jij hanteert blijft ook vrij onderhandelbaar. Je kunt nog steeds zelfstandig ondernemen, maar combineert dit met de zekerheid van een dienstverband zonder alle financiële en administratieve verplichtingen. Zo leg jij meer focus op nieuwe opdrachten.

Payroll en zzp

Wanneer je kiest voor payroll, ga jij in dienst van het payroll bedrijf. Alle administratieve en financiële zaken worden verzorgd voor jou. De uitbetaling van geld en belastingen worden afgedragen aan de belastingdienst. Daarnaast verzeker jij jezelf in geval van ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

Daarmee wordt het payrollbedrijf een tussenpersoon. Als zzp’er kies je zelf een opdrachtgever en spreek je de prijs af. Dit geef je door aan het payrollbedrijf. Het payrollbedrijf betaalt jou de vergoeding na akkoord met de opdrachtgever.

Redenen om als zzp’er te starten met payroll

De voordelen van payroll voor een zzp’er zijn talrijk. Je loopt minder ondernemersrisico’s, maar blijft volledig in control. Je werft nog steeds je eigen opdrachten en onderhandelt zelf het uurtarief. Maar er zijn meer redenen om als zzp’er te starten met payroll. Je hoeft je geen zorgen meer te maken om administratie zoals: debiteurenbeheer, facturen en boekhouding. Dit ontzorgt jou zeker! Bovendien krijg je gewoon snel uitbetaald.

De belangrijkste reden om te starten met payroll is pensioenopbouw en verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en ziekte. Je hebt gewoon alle voordelen van sociale verzekeringen dankzij payroll en bouwt pensioen op. Daarnaast wordt jouw salaris altijd uitbetaald op het afgesproken tijdstip. Redenen genoeg om te kiezen voor payroll als zzp’er.

Richt je volledig op jouw onderneming met payroll

Payroll ontlast je op vele vlakken. Je wordt ontlast op het gebied van administratie en geniet van een vorm van zekerheid. Hierdoor kun jij je volledig focussen op jouw onderneming. Met payroll combineer jij de vrijheid van zelfstandig ondernemen met de zekerheid van werken in loondienst.