arrow Vraag direct een offerte aan arrow Ga naar onze online urenregistratie

Is een vast contract mogelijk bij payroll?

Is een vast contract mogelijk bij payroll?

De flexibiliteit van payroll is aantrekkelijk voor veel ondernemers. Je kunt werknemers in dienst nemen zonder risico’s en kunt hen flexibel contract aanbieden. Het is ook vrij normaal om jouw nieuwe werknemer een contract aan te bieden voor bepaalde tijd aan het begin. Immers, weet je nog niet precies wat voor vlees je in de kuip hebt. Maar wat nou als je toch deze werknemer wilt behouden of zelfs gewoon een vast contract wilt aanbieden. Wij leggen je het graag uit.

Het verschil tussen payroll en vast dienst

Wanneer een werknemer in dienst treed via payroll, valt de werknemer onder de cao van het payrollbedrijf. In ons geval NBBU. Als de werknemer in vaste dienst treed en in directe dienst is van het bedrijf, dan valt deze onder de cao van het bedrijf zelf. Dit betekent geen verschil in loon, maar wel een verschil in arbeidsvoorwaarden.

Zo mag je een medewerker in het geval van payroll meerdere keren flexibel contracten aanbieden voor een duur van 5,5 jaar. Een vast contract via payroll steekt dus ook anders in elkaar en dit heeft te maken van de fases van payroll.

Fases van payroll

Samen met de medewerker bespreek jij de arbeidsvoorwaarden. De medewerker krijgt een payroll contract aangeboden en start in fase 1. Deze fase duurt 26 weken. Na 26 weken gaat de medewerker over in fase 2 en deze duurt 52 gewerkte weken.

Wanneer de medewerker fase 1 en 2 heeft doorlopen, stroomt de medewerker door naar fase 3. Deze fase duurt maximaal vier jaar. Tijdens deze fase mag je, als werkgever, de medewerker maximaal zes tijdelijke contracten aanbieden. Dit zijn contracten voor bepaalde tijd.

Je bent nog steeds tevreden over de medewerker en houd de medewerker aan. Hij komt in fase 4 en heeft dus meer dan 5,5 jaar gewerkt bij jou. Dit contract is voor onbepaalde tijd. Oftewel een vast contract.

Is het mogelijk om mijn medewerker eerder een vast contract aan te bieden?

Ja, dit is mogelijk. Ben je zo tevreden over de medewerker en wil je zeker weten dat je deze behoud? Dan kun je eerder een vast contract aanbieden. Uiteraard is ook mogelijk om jouw vertrouwen uit te spreken en gebruik te blijven maken van de flexibele contracten van payroll.

Wil jij meer weten over payroll? Neem contact met ons op!