btn payroll

Instemming FNV-leden voor cao Motorvoertuigen en Tweewielers

De leden van de FNV hebben in grote meerderheid ingestemd met het cao-akkoord voor de Motorvoertuigen en Tweewielerbranche. De 75.000 medewerkers van garages en fietsenhandels kunnen na een cao-loze periode van anderhalf jaar weer behoorlijke verbeteringen tegemoet zien. De eerste loonsverhoging gaat al in op 1 september.

Gemiddeld gaan werknemers er in totaal 6 procent op vooruit, worden toeslagen uniformer, gaat er meer zeggenschap naar werknemers en betalen de werkgevers vanaf 1 januari 2017 de volledige premie voor het vroegpensioen. Ook zijn er afspraken opgenomen over de ontwikkeling en scholing van medewerkers.

Meer zeggenschap
Jacqie van Stigt, bestuurder FNV Metaal: ‘De zaterdag blijft een bijzondere werkdag en daarnaast krijgen werknemers meer zeggenschap over hun werktijden. Ook zijn er nog andere nieuwe afspraken gemaakt, zoals over reparatie van de opbouw en duur van de WW, scholing en duurzame inzetbaarheid. Zo krijgen jongeren van 16 door de nieuwe afspraken voortaan het loon van een 17-jarige.’

De cao Motorvoertuigen en Tweewielerbranche loopt van 1 november 2014 tot en met 31 oktober 2018.

Nieuws

meer nieuws